4 Αυγούστου 2009

περί του Δημοτικού Γηπέδου Γουβών.......

(Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ <<ΞΕΡΟ>> ΓΗΠΕΔΟ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΣΤΙΣ ΓΟΥΒΕΣ)

Το σημερινό μου θέμα αφορά το γήπεδο και τον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Γηπέδου Γουβών στις κάτω Γούβες. Θα αναφερθώ στα προβλήματα που έχει ο χώρος και σινάμα όμως στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι άνθρωποι της ομάδας, οι φίλαθλοι και γενικά ο κάθε άνθρωπος που θέλει να πάει να γυμναστεί στο γήπεδο του χωριού του, το μόνο χώρο αθλητισμού στο χωριό. Να τονίσω όμως αρχικά πως το Γήπεδο Γουβών μαζί με αυτά της Ανώπολης και των Γουρνών είναι απο τα τελευταία γήπεδα του Νομού Ηρακλείου που παραμένουν ακόμα <<ξερά>>.

Θα αναφερθώ πρώτα στο οδικό δίκτυο προς το γήπεδο:

Ο δρόμος που οδηγεί προς το Γήπεδο σε γενικές γραμμές είναι καλός, όμως μέτα που θα στρίψουμε δεξιά προς το <<δρόμο του γηπέδου>> η κατάσταση είναι άθλια. Λακούβες, χώματα, σκουπίδια και οι τουρίστες...μηχανόβιοι να πηγαίνουν πάνω κάτω. Χρόνια τώρα και με διαφορετικούς Δημάρχους λέγεται πως ο περιβάλλοντας χώρος του γηπέδου και σινάμα το γήπεδο θα φτιαχτεί και θα μπεί τεχνητός χλοοτάπητας. Έχει ακουστεί αρκετές φορές πως το γήπεδο σε λίγους μήνες θα είναι έτοιμο ,γεμίζοντας υπερηφάνεια το χωριό, όμως πάντα κάτι γινόταν και το γήπεδο έμενε ξερό και παραμελλημένο. Πολλοί νέοι από το χωριό με φιλοδοξίες στο χώρο έστω του τοπικού ποδοσφαίρου δεν δέχονταν να παίξουν στην ομάδα του τόπου τους διότι φοβούνται για την σωματική τους ακεραιότητα λόγο του <<τσαϊλιού>> και γενικά του ξερού γηπέδου. Έχουν συμβεί πολλοί τραυματισμοί στα παιδιά που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν υπήρχε χλοοτάπητας.

Θα μπορούσε ο Δήμος, αφού είναι τόσο δύσκολο να κάνει κάποιες προσπάθειες να το φτιάξει, να παραχωρήσει τους τίτλους ιδιοκτησίας στην διοίκηση της ομάδας;; Το <<χωράφι>> που βρίσκεται το γηπέδο,(γιατί μόνο χωράφι μπορεί να αποκαλέσει κάποιος ένα χώρο αθλητισμού που εν έτη 2009 και σε ένα χωριό που ο Δήμος που το αντιπροσωπεύει είναι αρκετά εύπορος, δεν έχει μπεί έστω τεχνητός χλοοτάπητας)

Φυσικά υπάρχει και ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα στην Διοίκηση της ομάδας. Τους καλοκαιρινούς μήνες και τις ημέρες του χειμώνα που υπάρχει αγώνας στο γήπεδο και δεν έχει βρέξει είναι αναγκασμένο το Σωματείο να καταβρέχει τον αγωνιστικό χώρο για να γίνεται πιο μαλακός και να μην σηκώνονται σκόνες και να ενοχλούν τους παίχτες. Μήπως ούτε αυτό είναι πρόβλημα κύριοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;;; Επειδή απλά δεν σας ενδιαφέρει, δεν σημαίνει ότι δεν το καταλαβαίνεται κιόλας. Πάρτε μια απόφαση, γιατί όταν υπάρχει ανάγκη να πάρεις μια απόφαση, το καλύτερο πράγμα είναι να κάνεις το σωστό. Το δεύτερο καλύτερο πράγμα είναι να κάνεις λάθος. Το χειρότερο απ' όλα είναι να μην κάνεις τίποτα........

Υπάρχουν κι άλλα θέματα που αντιμετωπίζει ο αθλητικός σύλλογος Π.Α.Ο ΓΟΥΒΩΝ όμως θα αναφερθούν σε άλλο μήνυμα μετά απο καιρό αλλά ίσως όχι απο εμένα. Ενός από τους νέους του χωριού που δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια και διεκδικεί τα αυτονόητα. Υπάρχουν άλλοι <<επιστήμονες>> που μπορούν να διεκδικήσουν κάποια πράγματα και να ακουστεί πιο.....δυνατά η φωνή τους όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτής της χώρας είναι τα συμφέροντα....και αν ζεις απο αυτά τότε μένεις απαθείς.!!!!!

Ο καθένας μπορεί να θυμώσει, είναι εύκολο. Αλλά να θυμώσεις με το σωστό άνθρωπο, στο σωστό βαθμό, για το σωστό λόγο, τη σωστή στιγμή και με το σωστό τρόπο, αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Οι προσβολές όταν γίνονται δεκτές με περιφρονητική σιωπή, εξουδετερώνονται. Όταν γίνονται δεκτές με εκνευρισμό όμως, δείχνουμε ότι, σε ένα βαθμό, αναγνωρίζουμε την αλήθεια των προσβολών.

Όπως και να έχει καλη αγωνιστική σεζόν στην ομάδα με πολλές νίκες και καθόλου τραυματισμούς.....!!!!!
...........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου