22 Ιουλίου 2009

Το κυκλοφοριακό χάος και ο κακός φωτισμός...


Οι Γούβες όπως όλοι γνωρίζουμε είναι ένα χωριό, σε μια κατ'εξοχήν τουριστική περιοχή,προσελκύοντας αρκετους τουρίστες ,κυρίως, λόγο της διασκέδασης που προσφέρει αλλά και της φυσικής ομορφιάς που έχει ο τόπος μας....!!! Οι συνθήκες ,όμως εκεί, κάποιες στιγμές είναι κάτω του μετρίου σε συγκεκριμένους τομείς, όπως για παράδειγμα τις συνθήκες διαβίωσης τον τουριστών και τον μόνιμων κατοίκων.Θα αναφερθώ στο οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα στον Εθνικό Δρόμο που συνδέει το Νομό Ηρακλείου με το Νομό Λασιθίου...!!!!
Πηγαίνοντας κάποιος σε μια απο τις στάσεις τον λεωφορείων κινδυνεύει η ζωή του....πρώτον διότι οι στάσεις είναι στα χειρότερα σημεία που θα μπορούσαν να ήταν και δευτερον λόγω του κακού φωτισμού...!!! Ο κακός φωτισμός βέβαια είναι ένα μεγάλο πρόβλημα σε όλο το χωριό η ακόμα καλύτερα σε όλο το Δήμο, όμως θα έπρεπε οι αρμόδιοι φορείς της Νομαρχίας, προτίστως, και έπειτα το Δημοτικό Συμβούλιο Γουβών να έχουν πιέσει την κατάσταση ούτως ώστε να γίνει κάτι σε αυτό το εξαιρετικά επικίνδυνο οδικό δίκτυο. Απο την στάση 11 έως την σταση 15 που είναι στις Γούβες γίνετε πανικός....στο ύψος του CRETA SAND παραδείγματος χάριν, στο σταυροδρόμι συνεχώς έχουμε ατυχήματα. Στην διακλάδωση Γουβών το μπέρδεμα είναι ακόμα πιο μεγάλο, διότι οι κάτοικοι μετακινούνται απο τα πάνω χωριά προς τις κάτω Γούβες,στο Ηράκλειο και το Λασίθι και έτσι φυσικό επακόλουθο είναι η κίνηση να είναι πολύ αυξημένη. Ακόμα οι αρμόδιοι φορείς θα έπρεπε να κοιτάξουν τον παραλιακό δρόμο Γουβών-Γουρνών και πάλι για τον φωτισμό, και έπειτα το κυκλοφοριακό εννοώντας τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα και τα κατα πολύ αυξημένα τραπεζοκαθίσματα στα άλλοτε <<πεζοδρόμια>>!!!!!
ΟΔΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ: Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι η ανευθυνότητα που διακρίνει τους Έλληνες οδηγούς και κυρίως τα άτομα νεαρής ηλικίας που αναπτύσουν μεγάλες ταχύτητες στα χειρότερα σημεία του οδικού δικτύου.Ο δρόμος που πηγαίνει στις πάνω Γουβες και τα πάνω χωριά γίνετε συχνά πυκνά δρόμος ταχείας κυκλοφορίας. Νομίζω θα ήταν πολύ σωστό και λογικό να μπουν κάποια <<σαμαράκια>> ουτώς ώστε οι νέοι Σουμάχερ να ανακόπτωνται...και οι κάτοικοι να νιώθουν πιο ασφαλείς.
Λένε πως η ανεκτικότητα είναι μια άλλη ονομασία για την αδιαφορία, όμως πιστεύω πως με λίγη κριτική σκέψη (κρίνουμε και πράττουμε) και λίγο παραπάνω ενδιαφέρον πολλά πράγματα μπορούν να αλλάξουν και φυσικά πάντα προς το καλό των κατοίκων.Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι τα πράγματα θα διορθωθούν αν αλλάξουν. Είμαι σίγουρος όμως ότι για να διορθωθούν, πρέπει να αλλάξουν.!!!! Η αλλαγή δεν είναι απλά απαραίτητη στη ζωή. Είναι η ζωή.!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου