11 Ιουλίου 2009

Παλιατζήδες ξήλωσαν τα ραντάρ!


Παλιατζήδες “έκοψαν” τα ραντάρ!

Παλιοσίδερα έγιναν τα δύο “μάτια” των Αμερικανών πάνω από τις Γούρνες
Ένας παλιατζής μπορεί να συλλέξει σίδερα, άχρηστα αντικείμενα, ενδεχομένως χαλκό.
Θα φανταζόταν ωστόσο κανείς πως ένας παλιατζής θα μπορούσε να συλλέξει… ραντάρ; Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, συνέβη. Και μάλιστα συνέβη με τα ραντάρ στη θέση ΕΔΕΡΗ-(ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΣΤΙΣ ΓΟΥΒΕΣ) που βρίσκονται πάνω από την πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών.
Ραντάρ, τα οποία σύμφωνα με τον δήμο Γουβών, έγιναν “λεία” επιτήδειων, που επεχείρησαν όπως όλα δείχνουν, να αποξηλώσουν τμήματα των μηχανημάτων προκειμένου να εκμεταλλευτούν τα μέταλλα. Η δράση τους ωστόσο έγινε αντιληπτή και όπως τονίζει ο δήμαρχος Γουβών κ. Νικολακάκης, την περασμένη Τρίτη, συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού που επεχείρησε να μεταφέρει παράνομα τα μέταλλα.
Πέρα από τη σύλληψη ωστόσο του οδηγού, ένα πρόσθετο ζήτημα προκύπτει σε σχέση με την αποκατάσταση της βλάβης που έχει προκληθεί στο ραντάρ. Υπενθυμίζεται πως το ραντάρ δεν είναι ενεργό, ωστόσο με το να έχουν αποκολληθεί συγκεκριμένα τμήματα του, τίθεται ένα θέμα ασφάλειας, καθώς είναι πολύ επικίνδυνη η πλήρης αποξήλωση του, με ορατό το ενδεχόμενο πρόκλησης ατυχήματος.
Ενήμεροι
Πλήρως ενημερωμένος για το συγκεκριμένο ζήτημα δηλώνει ο δήμος Γουβών, ο οποίος, σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Γιώργο Νικολακάκη, έχει υλοποιήσει όλες τις απαιτούμενες δράσεις στον τομέα ευθύνης του.
Όπως υποστηρίζει ο κ. Νικολακάκης, από την πρώτη στιγμή, που ο δήμος Γουβών έλαβε γνώση του θέματος, ενημέρωσε τόσο τον αρμόδιο φορέα, που είναι η 126 Σμηναρχία Μάχης, όσο και το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.
“Το θέμα υπάρχει εδώ και δεκαπέντε περίπου ημέρες. Υπήρξε ενημέρωση τόσο της Σμηναρχίας, όσο και του αρμόδιου αστυνομικού τμήματος” αναφέρει ο δήμαρχος, τονίζοντας μάλιστα πως το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου ενέταξε την περιοχή στις περιπολίες του.
Κίνδυνος
Σοβαροί ωστόσο είναι οι κίνδυνοι που προκύπτουν από την αποκόλληση τμημάτων του ραντάρ στη θέση Έδερη. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Νικολακάκης, ήδη έχουν δρομολογηθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών, ωστόσο απαιτείται η έγκριση από την 126 Σμηναρχία Μάχης που είναι αρμόδια για την περιοχή.
“Έχουμε προτείνει στην 126 Σμηναρχία Μάχης, είτε να επιτρέψει την είσοδο συνεργείων την δημοτικής Αρχής να αποκαταστήσουν τους πασσάλους στήριξης του ραντάρ, είτε να αποκαταστήσει η ίδια η Σμηναρχία ως αρμόδιος φορέας το πρόβλημα”.
Κάποια απάντηση ωστόσο ως τώρα, δεν φαίνεται να έχει δοθεί, επομένως αναμένονται οι εξελίξεις αναφορικά με το ζήτημα, οι οποίες θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό από τη στάση που θα τηρήσει πλέον η Σμηναρχία. ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΣ
ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ: Ίσως ο αποκαλούμενος <<παλιατζής>> θέλει να μας πει, πως τα ΡΑΝΤΑΡ πρέπει να φύγουν πλέον απο εκεί...για να κάνουμε και λίγο χιούμορ!!! ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ....Πάντως δεν θα ήταν κακή ιδέα η απόσυρση των ραντάρ.!! Όλη η περιβόητη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΟΔΟΣ -ο ίδιος ο πολιτισμός μας- είναι σαν ένα τσεκούρι στα χέρια ενός ψυχοπαθούς....για να πουμε κάτι με βαθύτερο νόημα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου